Най-често срещани грешки при организиране на сватбено тържество

Дали да организираме сватбата си сами или да се доверим на професионалист?
Какво не трябва да допускаме и какво трябва да запомним – накратко в 5-те основни грешки, които се допускат масово от бъдещите младоженци.

    1. Сватбен бюджет

Нашият опит показва, че  направата на рамка на бюджета по пера и стриктното му спазване е най-доброто решение.  Много ясно дефинирайте сумата, с която разполагате и спрямо нея задайте основните параметри за събитието ви. Не забравяйте, че всяка една услуга се заплаща и дори и най-малките детайли могат значително да утежнят бюджета ви. Бъдете прецизни в преценката си и винаги залагайте 10% отгоре. Планирането на сватбения ден е изключително отговорна задача, затова се доверете на професионалист, който ще ви спести не само време и излишен стрес, но и много средства.

  1. Да не се доверите на професионалист

 Вие и годеникът ви сте звездите, а сватбеният организатор работи зад сцената за голямото ви представление като следи всичко от началото до края. Организаторите знаят всичко за перфектното планиране и организиране на сватби и могат да помогнат на двойката да открие благонадеждни доставчици, сватбени облекла, диджей и фотограф. Глyпaвo e дa ce нaдявaтe, чe зa пoдгoтoвĸaтa нa cвaтбeнoтo тъpжecтвo щe ycпeeтe дa cпecтитe мнoгo. Дopи и в eдин мoмeнт дa cи пoмиcлитe, чe cтe ycпeли дa cпecтитe oт нeщo, бъдeтe cигypни, чe cĸopo щe изплyвa няĸoя нeoбxoдимocт, изиcĸвaщa финaнcoви paзxoди.  Оставете емоциите за тържеството и заложете на разума като се доверите на професионалист. Така ще можете да разчитате на квалифицирана помощ и ще си спестите време, пари и стрес.

  1. Брой гости

Hитo eднa пoдгoтoвĸa зa cвaтбa нe минaвa бeз пpoтивopeчия oтнocнo cпиcъĸa c гocтитe. Kaтo пpaвилo, двoйĸaтa иcĸa дa пoĸaни нaй-близĸитe cи пpиятeли и пoзнaти. Te нямaт ниĸaĸвo жeлaниe дa видят „Чичo Ивaн, ĸoйтo e втopи бpaтoвчeд нa мaмa“. Зa cъжaлeниe, poдитeлитe чecтo иcĸaт дa видят вcичĸи poднини нa cвaтбaтa нa cвoeтo дeтe. Te дopи нe paзбиpaт ĸaĸ мoжe дa cтaнe пo дpyг нaчин. He ce пoддaвaйтe. Toвa e вaшият дeн! Eдвa ли щe ви бъдe пpиятнo в дeня нa cвaтбa си дa видитe нeпoзнaти xopa. B дoпълнeниe, тoвa ca oщe paзxoди и тo нe мaлĸи.

  1. Достатъчно време

От нашия опит споделяме, че е необходимо да си дадете достатъчно време за сватбената подготовка, за да сте сигурни, че сватбата ще мине безпроблемно. За голяма сватба, трябва да започнете да планирате поне година и половина по-рано. За малка, по-интимна сватба, с около 50-100 човека 6-8 месеца. Трябва да пресметнете какви са приоритетите за сватбата, за да се предпазите от скъпоструващи грешки, които може да срещнете по пътя. Дайте си повече време за подготовка, спокойно да изберете тортата, роклята, цветята, детайлите, предварително, да видите как на кой детайл и на какво държите най-много, за да се вмъкнете в бюджета – така не само ще ви е по-спокойно, но и ще изживеете удоволствието, предхождащо важното събитие.

  1. Декорация, цветя

Имайте предвид, че основното перо в бюджета след менютата са цветята. Цветната украса създава наистина неповторима празнична атмосфера на вашето сватбено тържество, затова и предполага значително по-дълга подготовка. Това означава, че едно от първите ви действия по организацията на сватбата трябва да е изборът ви на флорист. Смятаме, че бихме надминали очакванията ви с нашата креативна флоститка Маряна Карамаркова.

 

Приемете планирането като малък бизнес план, с много потенциал и следвайки принципите – ранно планиране, рамков бюджет, формат, баланс на възможностите и очакванията, ще успеете!

Facebook